Tips voorbereiding fotoshoot

 In Fotoshoots

Fotoshoot tips

De knoop is doorgehakt!

De afspraak staat gepland voor een fotoshoot. Dit kan een zakelijke, tiener-, casting,- portfolio-, duo of een gewoon voor de leuk- fotoshoot zijn.

Voor iedereen geldt dat er nagedacht moet gaan worden over de kleding. Sommige mensen denken opeens oeps, ik heb niets in de kast hangen, er moet echt super nodig geshopt gaan worden. Anderen weten exact wat ze aan gaan doen en er zijn ook mensen die werkelijk geen idee hebben.

Onze ervaring heeft geleerd dat er een aantal dingen zijn waar men rekening mee kan houden mochten zij besluiten tot een fotoshoot.

Het ligt er uiteraard wat het doel van de foto’s is want dat maakt wel een verschil.

ZAKELIJKE PORTRETFOTOGRAFIE

Indien je hebt gekozen voor een zakelijke fotoshoot dan is het goed om te weten dat kleding met een kraagje, kleding met contrasterende kleuren, een mooi jasje met bijvoorbeeld een mooie top of blouse super goed werken. Minder goed werken wijde kleding, felle kleuren en drukke prints.
Wij raden altijd de mensen aan om een reservekledingstuk mee te nemen want het zou zonde zijn als een kledingstuk net niet het resultaat geeft wat je juist heel graag wenst. En dit zie je direct.
De heren kunnen ook bijvoorbeeld met-en zonder jasje, of met- en zonder stropdas op de foto. Het is uiteraard belangrijk om te kijken bij welke functie de foto’s moeten passen.
We hebben ook meegemaakt dat men alleen een witte blouse draagt. Kan, maar als iemand blond is en weinig kleur in het gezicht heeft, wordt deze niet opgehaald wordt door de kleur wit. We raden dit dus in de meeste gevallen niet aan.

Vooral bij de zakelijke fotografie willen de dames (logisch) zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven. Qua visagie is het goed om te weten dat kleine aanpassingen een heel groot verschil kunnen maken op de foto. Als iemand zich nooit opmaakt in het dagelijks leven, zijn zij ook geneigd om zonder visagie op de foto te gaan. Dat kan uiteraard, maar als je bijvoorbeeld net de wenkbrauwen wat aanzet, wat mascara, een blush en een nudekleurige lipstick aanbrengt, kan het verschil al heel groot zijn. En dit uiteraard in de positieve zin van het woord.
Door de lampen welke op je schijnen tijdens de shoot, kan het zonder make up zijn dat je er wat bleekjes/ziekjes uitziet.
Net die extra aandachtspuntjes geven je wat extra boost en shine. Is dat niet wat we allemaal willen?

TIENER-/VOLWASSEN/DUOFOTOSHOOT

Bij de tiener/volwassen shoot hebben de meeste wel een idee wat ze gaaf vinden.
Toch geldt ook bij deze shoots dat simpel het beste werkt, Stoere kleding zoals jeans, leer, stoere blouse werken altijd super goed. We hebben meerdere opties bij een fotoshoot. Als je bijvoorbeeld voor optie 2 of 3 gaat, dan is het leuk om verschillende looks neer te zetten.
Je zou dan kunnen gaan voor een hele stoere set, een casual look of misschien wat netter.
Het gebeurt ook wel dat de dames bij optie 3, 3 jurkjes meenemen. Je bent dan wel super beperkt in het poseren.
De meeste jurkjes hebben geen zakken. Het lastige is dan, waar laat je je handen? Met een jeans of broek, kun je nog variëren met handen in je zakken. Dus jurkjes kunnen zeker maar we raden aan om bij meerdere opties het ook af te wisselen met een broek. Vaak zeggen we tegen onze klanten dat ze gewoon van alles mee moeten nemen en kijken samen wat goed werkt op de foto.
Visagie bij deze pakketten wordt ook in overleg met de klanten gedaan.Bij een duofotoshoot is het ook leuk om een beetje rekening te houden met hetgeen de partner aantrekt. Bijvoorbeeld qua kleur en stijl.

Met deze tips hopen we jullie een beetje op weg te helpen wat je beter wel- of niet kunt doen.

Succes!

Recent Posts
Casting fotoshootGeef deze december maand een fotoshoot cadeau!